Πίτσα Μαργαρίτα
Φτιάξτε πίτσα για την οικογένεια με σπιτική βάση και σάλτσα ντομάτας. Αυτή η χορτοφαγική συνταγή είναι ιδανική για να εμπλακούν τα παιδιά στη μαγειρική. Από πάνω βάζουμε μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό ή ακόμα κι όποιο άλλο υλικό σας ευχαριστεί.
Servings: 6
Calories: 274kcal
Cost: 12 ευρώ
Equipment
- 1 Μπωλ
- 1 κουτάλι
- 1 πλάστης
- 1 μαχαίρι
Ingredients
- 300 γρ. αλεύρι για ψωμί ή για όλες τις χρήσεις ή μιξ
- 30 γρ. αλεύρι για άνοιγμα ζύμης
- 1 κ.τ.σ. baking powder
- 2 κ.τ.γ. αλάτι
- 2 κ.τ.γ. ζάχαρη
- 200 ml νερό
- 3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 300 γρ. χυμό ντομάτας
- 500 γρ. μοτσαρέλα ή ποσότητα της επιλογής σας
- μερικά φύλλα βασιλικό
- λίγο τριμμένο πιπέρι
Instructions
- Στο μπωλ ρίξε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακάτεψέ τα με ισορροπημένο πάθος.
- Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το νερό και τα κάνουμε μαλλιά κουβάρια μαζί με τα άλλα, μέχρι να έχουμε ζυμάρι.
- Ζυμώνουμε. Βαλε χέρι, μη φοβάσαι. Πασπάλισε λίγο ακόμα αλεύρι αν χρειαστεί ώστε να μην κολλάει.
- Ρίξε άλλη μία κουταλιά ελαιόλαδο να πάει στο καλό και σκέπασε τη ζύμη στο μπωλ, όπως σκεπάζεις το μικρό σου για νάνι. Μην χαλάσεις δεύτερο μπωλ να μεταφέρεις τη ζύμη. Αυτά είναι για φλώρους που έχουν χρόνο για πλύσιμο.
- Για τη σάλτσα, πάρε μια κούπα, ρίξε μέσα το χυμό. Σπάσε το σκόρδο και τρίψε το, πέτα το στη θάλασσα του χυμού και αλατοπιπέρωσε.
- Ξύπνα το ζυμάρι κι αφού το θαυμάσεις λίγο, κόψε το σε κομμάτια αρκετά μεγάλα να καλύψουν το/τα ταψιά που θα χρησιμοποιήσειες. Μπορείς να ψήσεις το πιτσόνι και σε λαδόκολλα. Κάνε τα κουμάντα σου. Η μαγειρική είναι ψυχή.
- Πασάλειψε τη βάση με τη ντομάτα επιμελώς και ρίξε επάνω την τριμμένη μοτσαρέλα.
- Ψήσε στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνει ποθητή και να σου μιλάει πρόστυχα.
- Μόλις είναι έτοιμη, πέτα την έξω και γίνε ο ήρωας του σπιτιού.
Notes
Από τις πιο αγαπημένες πίτσες, η μαργαρίτα είναι μια επιλογή για το βράδυ ή το πάρτι. Μην την σκέφτεσαι. Την φτιάχνεις στα μπαμ και τρως ακόμα πιο μπαμ. Για μεγαλύτερες ποσότητες διπλασίασε/τριπλασίασε κ.ο.κ..